How Google Works

Siden 1995 har vi fundet det, vi leder efter, ved bare at skrive et søgeord ind i Google, selvom ordet forekommer på milioner af sider. Hvordan virker det?

Et søgeord som «Einstein» forekommer på milioner af sider på internettet. En søgemaskine, som bare finder alle de sider, som indeholder ordet, er derfor ikke til nogen hjælp — det ville tage flere år for brugeren at gennemlede milioner af sider. Googles algoritme, som hedder PageRank, blev opdaget (og patenteret) i 1995 og er selve kernen deres service. Dens vigtigste funktion er først og fremmest at rangere information i stedet for bare at finde den. Google har ændret vores måde at håndtere og kategorisere information på, og er derfor et af civilisationshistoriens store omvæltninger. Jeg vil forklare, hvad PageRank gør og give et kort overblik over internettets historie. Hvordan brugte man webben fx i efteråret 1994?

Foredraget er rettet mod alle, der har brugt en søgemaskine som Google. Det tager en lille time med omtrent 45 billeder, men kan tilpasses.

  • Forskningens døgn 2010, diverse foredrag i Hovedstadsområdet, 23/4-24/4 2010
  • 10 oktober 2008 (Københavns kulturnat) ITU.
  • 13 november 2008, for 9-klasses elever, “pigepraktikdagen” på ITU.

1 thought on “How Google Works

  1. Pingback: Filter Bubble in Weekendavisen « Thore Husfeldt

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s